Video

“Matteo Kan Alles (De Baas)” over ondernemerschap voor kinderen

Jong Voka Limburg is trots om de lancering van hun nieuwe initiatief aan te kondigen: een (voor)leesboek over ondernemerschap voor kinderen vanaf 4 jaar. “Met het boek “Matteo Kan Alles (De Baas)” willen we kinderen al op jonge leeftijd kennis laten maken met het concept van ondernemerschap”, stelt Tineke Kempeneers, voorzitter van Jong Voka Limburg. “Het boek is niet alleen bedoeld voor thuisgebruik, maar ook als educatieve tool in de klas.”

Jonge kinderen dromen vaak van beroepen zoals brandweerman of astronaut. Met “Matteo Kan Alles (De Baas)” brengen we een ander perspectief en maken we ondernemerschap bespreekbaar. Het verhaal gaat over Matteo, een jongen die zoveel dingen leuk vindt dat hij nog niet weet wat hij later wil worden. Zijn moeder, een ondernemer, neemt hem mee naar haar zaak om hem te laten zien wat het betekent om ondernemer te zijn. Dat avontuur behandelt op een speelse en laagdrempelige manier thema’s zoals talenten ontdekken, dromen najagen, en durven doen.

“We zagen weinig tools op de markt om ondernemerschap bespreekbaar te maken vanaf een jonge leeftijd. Dat inspireerde ons tot het creëren van dit (voor)leesboek, waardoor we dat moment helpen creëren zodat volwassenen met kinderen in dialoog kunnen gaan over ondernemerschap. Het helpt (groot)ouders meteen ook met uitleggen waarom hun “job” nét iets anders is. Het boek is bovendien niet alleen bedoeld voor thuisgebruik door (groot)ouders, maar ook als educatieve tool in de klas”, vertelt Tineke Kempeneers, voorzitter van Jong Voka Limburg. “

Steun van partners maakt brede impact mogelijk

Dankzij de steun van 10 financierende partners kon dit project gerealiseerd worden. “Van de eerste druk van 750 exemplaren worden 250 boeken gratis verspreid naar lokale scholen en bibliotheken. Hierdoor kunnen leerkrachten het boek gebruiken om ondernemerschap bespreekbaar te maken in de klas. 250 exemplaren vloeiden reeds terug naar deze partners als dank voor hun engagement en ondersteuning, met geweldig enthousiaste reacties op het resultaat. De overige 250 boeken zijn beschikbaar voor bestelling via Jong Voka Limburg, zodat ook andere geïnteresseerden het boek kunnen gebruiken of cadeau kunnen geven”, aldus Kempeneers.

Jong Voka Limburg staat voor het inspireren, stimuleren en activeren van jong ondernemerschap in Limburg. Met een community van ruim 400 jonge eigenaars, ondernemers en ondernemende managers, biedt Jong Voka Limburg een breed scala aan activiteiten. “Met de lancering van dit (voor)leesboek zetten we een originele en vergaande stap in ons streven om de volgende generatie ondernemers te stimuleren en te ondersteunen. En hopelijk zien we in 2045 nieuwe leden toetreden dankzij dit boek!”, besluit Tineke Kempeneers met een knipoog.

Voor meer informatie over het boek of om een exemplaar te bestellen, bezoek de website: https://www.jongvokalimburgconnect.be/kinderboek/

Geef een reactie