Iedere maand zet Jong Voka een lid in the picture. Maak kennis met Stijn Derison, managing partner bij Tricore.

Kmo’s die investeren in een sterke IT-infrastructuur hebben een streepje voor op hun directe concurrenten. De coronacrisis zorgde alleszins voor een echte mindshift. Samen met zijn medevennoten Jonas en Robin en een team van IT-toppers ontzorgt Stijn Derison ondernemers op het vlak van IT, van security tot cloudoplossingen.

“In november 2017 besloten Jonas, Robin en ikzelf Tricore uit te grond te stampen. Bij onze gezamenlijke werkgever klikte het al goed tussen ons. We wilden de zaken op het vlak van IT-beheer op onze eigen manier aanpakken: proactief, probleemoplossend en grondig. Bovendien kunnen we elk onze sterke punten uitspelen.”

IT-problemen voorkomen, niet oplossen

De missie van Tricore is duidelijk: elke kmo over een sterke IT-infrastructuur laten beschikken. Stijn licht toe: “De coronacrisis heeft heel wat ondernemers het belang van een performante IT-infrastructuur doen inzien. De definitieve doorbraak van telewerk en digitaal vergaderen stelt hoge eisen aan servers en bijhorende hard- en software. Ook cybersecurity staat in vele ondernemingen hoog op de agenda. Met ons Tricore-team gaan we niet voor kortetermijnoplossingen, maar voor de grondige aanpak om elke klant van A tot Z te ontzorgen. Hij kan op ons rekenen voor een grondige IT-audit, back-up en disaster recovery, betrouwbare hardware en een waterdichte bescherming tegen ongewenste digitale bezoekers. Bij iedere klant focussen we op dezelfde kerntaak: proactief IT-problemen voorkomen in plaats van ze te moeten oplossen.”

Topteam van IT-wizards

Om die brede waaier van IT-oplossingen te kunnen aanbieden, is een (h)echt topteam nodig. Bij Tricore is dat zeker het geval. Stijn: “Jonas, Robin en ikzelf zijn erg trots op onze IT-medewerkers. Het zijn stuk voor stuk echte toppers, die onze klanten steeds met volle overgave adviseren en uit de nood helpen. Omdat ons orderboekje momenteel goed gevuld is, zijn we trouwens volop op zoek naar twee nieuwe collega’s om ons team te versterken. We kijken vooral uit naar nieuw talent met de juiste mindset, gedrevenheid en zin voor teamwork. Ze zullen zich volop kunnen uitleven in diverse sectoren, van pensioenfondsinstellingen over logistieke bedrijven tot organisaties in de gezondheidszorg.”

Complementair trio

Ook als vennoten genieten Stijn, Jonas en Robin volop van het dagelijks beheer van hun onderneming. Stijn: “Bij onze vorige werkgever vulden we elkaar al prima aan. Door zijn brede technische kennis stuurt Jonas als operations manager vandaag ons projectteam en de service desk aan. Robin trekt dan weer vooral onze sales en dagelijkse werking. Ikzelf schakel voortdurend tussen diverse taken, aangevuld met het financiële beheer van Tricore. Onze speciale humor zorgt voor de nodige kruiding.” (lacht)

Blik op de toekomst

Hoe ziet Stijn de business evolueren? “Ik ben ervan overtuigd dat bedrijven zullen blijven investeren in een sterke IT-infrastructuur. Bedrijfsleiders beseffen dat investeren in de juiste technologieën een positieve impact heeft op de productiviteit en tevredenheid van hun werknemers. Het is ook een krachtige tool om nieuw talent aan boord te halen. En uiteraard is extra gemoedsrust en comfort meer dan welkom in deze woelige tijden. Via onze dedicated en proactieve aanpak willen we hier meer dan ooit bij helpen!”

Meer info: www.tricore.be/nl/

Geef een reactie