Maurice Vroonen is bekend als de voormalige horecaondernemer en uitbater van Balthazar, Casbar en Melchior in Sint-Truiden. Nu is hij actief als uitbater van Bontà, hét vleesrestaurant van Hasselt. Op vraag van Yves Smolders beheert hij de zaak en ontwikkelt hij nieuwe initiatieven. In alles wat hij doet, zorgen hij en zijn team voor een onvergetelijke culinaire beleving.

Waarom is Yves Smolders bij jou terechtgekomen om Bontà te managen?

Maurice: “Wellicht omdat ik al heel wat relevante ervaring had. Na acht jaar een kledingwinkel te hebben uitgebaat, koppelde ik een café aan de shop. Dat was eigenlijk de realisatie van mijn grootste jeugddroom. Alles liep goed tot de fysieke verkoop van kledij aan het slabakken ging door het online shoppen. Als ondernemer mag je niet bij de pakken blijven zitten. Ik heb de winkel dus gesloten en ben een restaurant begonnen aan de andere kant van het pand. Het café werd een cocktailbar. Op een bepaald moment had ik drie horecazaken lopen, waarvan de namen – Baltazar, Casbar en Melchior – gebaseerd waren op de drie koningen, een idee van mijn architect.”

“Nog voor corona heb ik alles verkocht, ik besloot te stoppen met horeca en het te proberen in de verzekeringswereld, iets waarvoor ik ben opgeleid. Maar toen kreeg ik telefoon van Yves Smolders van Versuz die plannen had om, samen met Luc De Laet van de Butcher’s Store, een nieuw restaurant op poten te zetten in Hasselt. We kwamen al snel overeen dat ik de uitbating van Bontà op mij zou nemen.”

 

Verantwoordelijk voor dining experience en kwaliteit 

“In Bontà doe ik de totale uitbating, alle onderhandelingen en de aankleding. Ik spring overal in waar ze me nodig hebben. Als zaakvoerder in de horeca moet je flexibel zijn en zelf de handen uit de mouwen steken, anders haal je het niet in deze uitdagende tijden. We kunnen rekenen op een vast team van acht betrouwbare collega’s, en dat is een ware zegen.”

 

Bontà is opgestart in augustus 2021, meteen na corona

“Het jaar na corona was een heel goed jaar. In 2023 heeft Bontà zich gestabiliseerd en nu is het zoeken naar wegen om te groeien. Dat is niet zo gemakkelijk want consumenten spenderen toch minder. Maar we merken dat de mensen opnieuw meer langs komen en ook terugkomen. De afgelopen twee jaar zijn we erin geslaagd een mooie klandizie op te bouwen. Nu is het zaak om te blijven gaan en te groeien.”

 

Muzikale begeleiding van live dj’s

“Toen we met Bontà startten, boden we alle dagen live muziek aan. Nu zijn er enkel op vrijdag en zaterdag dj’s. We proberen de decibels in toom te houden, maar het kan er later op de avond heel gezellig aan toe gaan. Onze zaak is geen discotheek, maar een dj die op de achtergrond muziek draait, is wel sfeerverhogend.”

 

Zien ze je regelmatig op de meetings van Jong VOKA? 

“Sinds ik bij Bontà werk, ben ik aangesloten bij Jong Voka. Eerder had ik te weinig tijd. Onlangs heb ik deelgenomen aan een activiteit van de Chef’s Table. Dat is een groep van twaalf horecaondernemers die soms verzorgen voor Voka. We kwamen met zijn allen samen op het dak van H.Essers en maakten er een menu klaar. Dat deden we om te laten zien dat we geen concurrenten zijn maar collega’s en dat we elkaar moeten helpen om te overleven.”

 

Geef een reactie