Iedere maand zet Jong Voka een lid in the picture. Maak kennis met Gaspare Giacomazza, mede-eigenaar en somelier bij La Botte.

Wie houdt van koken en lekker eten, kent ongetwijfeld de broers Peppe en Gaspare Giacomazza. Op de culinaire zender njam! tovert Peppe regelmatig heerlijke gerechten op tafel, terwijl Gaspare vakkundig de wijnen kiest. Samen zijn ze eigenaar van het succesvolle restaurant La Botte in Genk. Maar dat succes kwam niet vanzelf…

Als mede-eigenaar en sommelier van La Botte werkt Gaspare (36) dag en nacht om elke klant een onvergetelijke culinaire ervaring te bieden. Samen met Peppe en een hecht team van gepassioneerde medewerkers creëren ze elke dag heerlijke Italiaanse gerechten in een autenthieke sfeer.

Passie voor wijn

Samen met zijn oudere broer is Gaspare de tweede generatie die het restaurant leidt. “Onze ouders startten de zaak 42 jaar geleden op. Hun pizzeria groeide snel uit tot een toprestaurant in onze regio. Al van jongs af aan hielp ik met plezier mee, onder meer met het bakken van pizza’s. De liefde voor koken werd ons dus letterlijk met de paplepel ingegeven. Toen ik 19 jaar werd, vroeg ik mijn ouders om in de bediening van het restaurant te mogen starten. Vanuit die job groeide mijn passie voor wijn. Ik volgde talloze wijncursussen en bezocht wijndomeinen om mijn kennis op te krikken. Als sommelier geniet ik er vandaag enorm van om verborgen pareltjes uit Italië te ontdekken en onze klanten de verborgen verhalen achter een topwijn te vertellen.”

Lange maar boeiende werkdagen

Het dagelijks beheer van La Botte, gecombineerd met zijn taak als sommelier, zorgt ervoor dat de werkagenda van Gaspare meer dan goed gevuld is. “Een typische werkdag in het restaurant start met een lekkere espresso en goede muziek. ’s Ochtends bereiden we de mise-en-place voor, bekijk ik de binnengekomen reservaties en beantwoord ik mails. Pas rond 1 uur ’s nachts doven de lichten van het restaurant. Ondanks die lange werkdagen geniet ik enorm van mijn job, omdat ik elke dag met mijn passie bezig ben: lekker eten, heerlijke wijnen en klanten gelukkig maken. En uiteraard staan ook onze medewerkers centraal voor Peppe en mezelf.”

Trots op hecht team van medewerkers

Gaspare is erg trots op zijn team van gepassioneerde medewerkers: “Het is geen toeval dat enkele van onze collega’s al vele jaren aan de slag zijn in La Botte. De gezellige en informele sfeer, gecombineerd met een ongelofelijke teamspirit en collegialiteit, maakt van ons restaurant een heerlijke werkplek. Peppe en ik willen van onze ploeg een hechte familie maken, net zoals het vroeger was. De collega’s kunnen steeds bij ons terecht om eventuele verbeterpunten te bespreken. En we bieden hen een goed loon en mooie arbeidsvoorwaarden. Want samen met onze klanten zijn ze de echte sterren van La Botte!”

“Voor mij zijn onze medewerkers en klanten de echte sterren van ons restaurant.”

Inspirerende Voka-events

Gaspare geniet met volle teugen van de sociale contacten in zijn zaak. Maar ook buiten het restaurant hecht hij veel belang aan netwerking. “Onlangs was ik als Voka-lid aanwezig op Rentrée XL. Naast de interessante presentaties bood dit event me ook de kans om collega-ondernemers te ontmoeten en met hen inspirerende ideeën uit te wisselen. Zeker na het voorbije coronajaar deed het veel deugd om opnieuw fysiek mensen te kunnen ontmoeten. De komende maanden zal ik zeker nog aan andere Voka-events deelnemen.”

Meer info: labotte.be/

Geef een reactie