Blog

Iedere maand zet Jong Voka een lid in the picture. Maak kennis met Davy Lambrechts, oprichter van AQUA-SAVING in volle corona-crisis. AQUA-SAVING is een bedrijf gespecialiseerd in de behandeling van hard water d.m.v. een waterverzachter.

Welke stap in je leven was het meest ‘ondernemend’?
als 6-jarig kind ging ik met mijn moeder met onze 7 puppy’s naar de vroegmarkt van Mol, Ik had eerder mijn grootvader zien onderhandelen met de veekoopman over enkele koeien. Ik imiteerde het handgeklap bij een geïnteresseerde handelaar en verkocht op 5 min tijd alle 7- pups.

Wat is je dierbaarste bezit?
De mooie herinneren aan mijn vader die jammer genoeg zeer vroeg is overleden. Dit is iets wat niemand me ooit kan afpakken.

Welk aspect van Jong Voka vind je belangrijk?
Ik vind het vooral zeer belangrijk, dat ongeacht hoe groot of hoe klein je onderneming is, je bij Jong Voka gewoon gelijk bent. Jonge ondernemers die met elkaar sparren om zo ieder op zijn manier zijn droom na te jagen. Dit alles is een zeer professionele, doordachte en vooral aangename omgeving.

Welke levensles zou je meegeven aan andere Jong Voka-leden?
Omring je met… en investeer in… de juiste personen, deze relaties zullen mee uw zaak/bedrijf maken of kraken.

Als je een onbeperkt budget had, wat zou je dan ondernemen?
Ik zou naar het zuiden trekken, waar ik een centrum zou oprichten om mensen te coachen met een alcoholprobleem. Belangrijk is dat iedereen die er nood aan heeft toegang moet krijgen, ongeacht de financiële middelen.

Naar wie kijk je op?
Ongetwijfeld Richard Branson – de ondernemende enfant terrible blijft me telkens opnieuw inspireren.

Welke doelstelling zou je bedrijfsmatig of persoonlijk nog willen halen?
Ik volg binnen VOKA het BRYO traject. Hier werk ik aan een nieuw project wat ik graag zsm operationeel zou zien. Ook hier bewijst de kracht van (Jong) Voka zijn onmisbare waarde.

Hoe is je onderneming bezig met innovatie, duurzaamheid, digitalisatie of gezondheid?
We proberen een “papiervrije” onderneming te zijn en beperken papier tot een minimum.
Ook boekhoudkundig verloopt alles digitaal. De keuze van onze leveranciers en de door hen aangeleverde producten proberen we zo ecologisch mogelijk te selecteren.

Meer info
AQUA-SAVING: www.aqua-saving.be

Onze Bryo-trajecten: www.voka.be/limburg/starterswerking

1 reactie

Geef een reactie