Iedere maand zet Jong Voka een lid in the picture. Maak kennis met Daniel Verstappen, muzikant en ondernemer.

The Night of the Proms, Brussels Philharmonic, Ennio Morricone, Andrea Bocelli,… Het zijn slechts enkele klinkende namen uit de muziekwereld voor wie pianist en componist Daniel Verstappen een muzikale bijdrage leverde. Als klassiek geschoolde muzikant bouwt hij momenteel een internationale carrière uit. Eind november gaf hij in Genk een uniek en wervelend concert.

Daniel is niet alleen een virtuoze muzikant en geboren entertainer, maar ook een ambitieuze ondernemer. Via zijn bedrijf DV Productions heeft hij momenteel diverse muzikale projecten in de steigers staan. Die mix van creativiteit en zakendoen is Daniel op het lijf geschreven. Tijd voor een blik achter de schermen.

Unieke cross-overstijl van klassiek en elektronica

“Al tijdens mijn masterstudies muziek aan het Lemmensinstituut in Leuven kreeg ik de ondernemersmicrobe te pakken. Ik startte een muziekschool voor de begeleiding van jong muzikaal talent. Na mijn studies kreeg ik de kans om te touren met bekende nationale en internationale orkesten en artiesten. In 2016 startte ik mijn solocarrière met het uitbrengen van mijn eerste album. Dit was ook meteen de start voor de uitbouw van mijn productiebedrijf. In mijn muziek combineer ik klassieke piano met elektronische muziek. Die cross-over valt niet enkel in de smaak bij het brede publiek, maar ook bij bedrijven die me inhuren voor corporate events.”

Passie voor muziek én zakendoen

De afwisseling tussen componeren, performen en zakendoen bezorgt Daniel een overvolle agenda, maar geeft hem tegelijk ook veel energie. “Muziek is mijn passie. Ik geniet er enorm van om songs te schrijven en samen met artiesten op het podium te staan. Maar tegelijk geeft het me ook veel voldoening om als ondernemer eigen shows te organiseren. De voorbije jaren heb ik gemerkt dat rechtstreeks contact met klanten en zakenpartners het meest rendeert. Ik hou van die directe link.”

“Muziek is mijn passie. Maar ik geniet ook met volle teugen van het ondernemerschap.”

Impact coronacrisis

De voorbije twee jaar waren voor Daniel en zijn collega’s in de muziekbusiness een periode om snel te vergeten. “De coronacrisis deed onze sector op zijn grondvesten daveren. Het wegvallen van live events zorgde voor heel wat kopzorgen. Maar deze moeilijke periode – die jammer genoeg nog steeds aanhoudt – krijgt me niet klein, integen­deel! Al sinds mijn studies ben ik het gewend om met onzekere situaties om te gaan en risico’s te nemen. Ik ben ervan overtuigd dat onze sector voldoende veerkrachtig is. Samen met mijn collega’s geniet ik opnieuw met volle teugen van het live kunnen performen. En ook het publiek vindt opnieuw de weg naar de concertzaal of schouwburg, al houden we ons uiteraard strikt aan de nodige coronamaatregelen.”

Wervelend concert in C-Mine (Genk)

Dat bleek ook tijdens het ‘Recon­nec­tion’-concert dat Daniel op 24 november in Genk gaf. In de grote zaal van C-Mine genoot het publiek die avond van een wervelende en unieke show met muziek, lichtshow, videoprojectie en kinderkoor. Ook Daniel blikt tevreden terug op het spektakel. “Dit concert paste in mijn Europese albumtour. Via intieme, melancholische melodieën – afgewisseld met orchestrale en elektronische nummers – wou ik het publiek een totaalbeleving geven. De reacties achteraf waren zeer positief. Met Loredana van 2Fabiola, met wie ik onze nieuwe single live opvoerde, en Benjamin Ceyssens, winnaar van Belgium’s Got Talent 2019, had ik toptalent op het podium staan. En ik kon op Cynthia Reekmans rekenen voor een professionele presentatie.”
“Ik ben ook erg blij dat mijn event goed opgepikt werd door bedrijven die via een businesspakket hun klanten konden laten genieten van mijn show. Voor en na de show konden ze tijdens een culinaire receptie volop met elkaar netwerken.”

“Met deze show wil ik alvast het pad verder effenen voor internationale ambities. Ik heb al contacten gelegd in Scandinavië en enkele Oost-Europese landen. Ook in Azië hoop ik de komende maanden door te breken met mijn muzikale projecten.”

Meer info: https://www.danielverstappen.com/labotte.be/

Geef een reactie