Iedere maand zet Jong Voka een lid in the picture. Maak kennis met Arthur Bukavyn, bestuurder van Asbest Care NV.

Zijn leven lang als kinesitherapeut werken, bleek dan toch niet zijn droom. Dus sloeg Jong Voka-lid Arthur Bukavyn een compleet andere weg in: asbestverwijdering. Hij richtte in 2018 samen met zijn stiefvader Asbest Care NV op. En het gaat gezwind!

“Het bedrijf in Beringen beginnen betekende de start van een mooi en leerrijk avontuur. Om elke hoek ligt er een nieuwe uitdaging. Zo namen we in 2019 Libreco over, een van de oudste asbestverwijderingsbedrijven van België. En dit jaar openden we al onze derde vestiging: Asbest 2 Remove in Grimbergen. Met onze drie erkende ondernemingen in asbestverwijdering, mogen we alle mogelijke asbesthoudende toepassingen aanpakken volgens de voorschriften. Bijgevolg zie je ons geregeld als astronauten rondlopen op hermetisch afgesloten zones. Een grappig zicht.”

Zin voor ondernemen
Arthur heeft intussen de smaak te pakken. Want naast Asbest Care is hij in nóg twee bedrijven betrokken. “In februari stapte ik in het dakwerkersbedrijf Renewco en in maart begon ik met twee partners een studiebureau: Mevec. Dat is gespecialiseerd in milieu, energie en veiligheid. Met Mevec stellen we vergunningen, EPC’s en EPB’s op en binnenkort ook asbestinventarisaties. Er komt namelijk een nieuwe wetgeving aan in 2022 die bepaalt dat niet enkel bedrijfsgebouwen maar ook woningen bij verkoop en verhuur zo’n inventaris nodig hebben.”

Leuke vooruitzichten
Dat er nog meer succesvolle jaren aankomen voor de jonge ondernemer, is vrijwel zeker. Want met Asbest Care haalt Arthur mooie projecten binnen. “We gaan met ons consortium Libreco – APB – MRT – Monument Vandekerckhove de KBC-Boerentoren in Antwerpen onder handen nemen. Daar ben ik best trots op. Een fijne opdracht voor de komende drie jaar! Verder zijn er tal van interesses en ideeën aan de bouwsector gelinkt die ik nog wil uitwerken in de nabije toekomst om zo een totaalpakket aan te bieden. Het wordt sowieso boeiend!”

“Het is voor mij enorm belangrijk om begeleiding en support te voelen.”

Samen sterker
Om inspiratie te blijven vinden en zich ondersteund te voelen, maakt Arthur ook deel uit van Jong Voka Limburg. “Het is een heel toegankelijk netwerk waar ik op een professionele maar luchtige manier andere jonge ondernemers leer kennen. Sommigen zijn inmiddels klanten, anderen zelfs vrienden. Als nieuweling geeft dat een boost.”

“Het is voor mij dan ook enorm belangrijk om begeleiding en support te voelen. Van collega-ondernemers, maar ook van zakenpartners. En van mijn moeder en stiefvader natuurlijk. Beiden ook bijzonder ondernemende mensen en erg harde werkers. Dankzij hen heb ik de sprong durven wagen. Want hoeveel fantastische ideeën je ook hebt als ondernemer, om ze te realiseren heb je mensen nodig die achter je staan en met je meedenken.”

Meer info
Asbest Care: www.asbestcare.be

Geef een reactie