“2018 sloten we af met 4.200 leasefietsen, vandaag zijn dat er 15.000”, zegt Daisy Romih, Head of Growth bij Cyclis, ondertussen een van de grootste Belgische fietsleasebedrijven. Maar dat succes kwam niet zonder groeipijnen. Gelukkig was daar Generation Y, een opleidingstraje

ct dat (toekomstige) managers klaarstoomt voor de toekomst!

Cyclis werd opgericht in 2014 en was meteen de pionier in fietsleasing”, steekt Daisy Romih (28) van wal. “Ik ben 5 jaar geleden terecht gekomen bij de CEO van Cyclis, Joep Kempen, die toen het bedrijf alleen runde. Ik was mijn tweede master aan de KUL nog aan het afronden en ondertussen was ik begonnen bij Cyclis. Op dat moment stond fietsleasing nog in zijn kinderschoenen en ging het vooral om zoveel mogelijk fietswinkels en potentiële klanten te overtuigen van de voordelen. Vandaag zit ons marktaandeel rond de 25 à 30%. We voorzien een ‘ontzorgend’ en fiscaal voordelig fietsplan voor bedrijven en hun medewerkers. De medewerker kiest zijn favoriete fiets inclusief accessoires bij een lokale fietswinkel naar keuze. Door de samenwerking met meer dan 1.000 fietswinkels, kan Cyclis nationaal een lokale service aanbieden. De leaseformule bevat diensten zoals een omniumverzekering, onderhoud en pechbijstand. Daarnaast ontzorgen wij het bedrijf op zoveel mogelijk vlakken en zijn we 24/7 bereikbaar voor onze fietsers.”

“We hebben in een mum van tijd onze organisatiestructuur moeten uitbouwen, ons verschillende keren moeten heruitvinden en herorganiseren.”

Groeipijnen

“De grootste uitdaging binnen Cyclis was vooral onze snelle groei en de daarbij horende groeipijnen”, gaat Romih verder. “In 2019 overtrof de groei onze stoutste verwachtingen waardoor we op dat moment onderbemand waren en onze processen nog niet geoptimaliseerd waren. We hebben op héél korte termijn en in de drukste periode aller tijden nieuwe medewerkers moeten zoeken en opleiden. Door onze snelle interne groei veranderde functies constant en kwamen er ook nieuwe onbestaande functies bij. We hebben in een mum van tijd onze organisatiestructuur moeten uitbouwen, ons verschillende keren moeten heruitvinden en herorganiseren. Zonder een goed change management en de juiste medewerkers op de juiste plaats was dit nooit gelukt.”

 

“Generation Y heeft mij de juiste handvaten gegeven om te groeien als leidinggevende … en ook als mens.”

Generation Y

“Gelukkig was daar Generation Y, het opleidingstraject van Voka – KvK Limburg dat gaat van persoonlijk leiderschap over organisatieontwikkeling naar strategie. Gen Y heeft mij dan ook de juiste handvaten gegeven om te groeien als leidinggevende en ook als mens. Je leert naar jezelf kijken zonder filter en je kan op die manier je positieve eigenschappen versterken en je zwaktes verbeteren. Je leert hoe je op het juiste moment en op de juiste manier anderen kan betrekken bij bepaalde uitdagingen. En je wordt uitgedaagd om op strategisch en visionair niveau na te denken over de onderneming. Voor mij was Gen Y een groot succes en daarom heb ik ook geen seconde getwijfeld om aan het vervolgtraject Generation Y Advanced deel te nemen.”

Ben of ken jij een jonge ondernemer die zoals Daisy voor heel wat uitdagingen staat?

Neem contact op met laurens.kuijpers@voka.be 

Geef een reactie