Iedere maand zet Jong Voka een lid in the picture. Maak kennis met Lisa Schellens, medezaakvoerder van ERA Maximmo.

Wij, jonge ondernemers, inspireren elkaar

Een viertal jaar geleden gooide Lisa Schellens het roer om. Na jaren voor multinationals te werken, stapte ze in haar vaders zaak: ERA Maximmo. Sinds afgelopen zomer is ze medezaakvoerder en fulltime ondernemer. Een succesverhaal van een Jong Voka-lid!

“Na mijn opleiding handelswetenschappen ging ik aan de slag bij multinationals in Brussel. Dat was het carrièrepad dat voor me lag. Tot ik een burn-out kreeg. Een lastige periode, maar het plaatste alles wel even in perspectief.”

Kansen grijpen
Het toeval wil dat net op dat moment haar vader zijn zaak verkocht. Op het nippertje ging de deal met de geïnteresseerde koper niet door. “Het deed me nadenken. Kon ik de zaak mee leiden? Was vastgoed iets voor mij? Ik gaf het een kans, begon in eerste instantie halftime in het bedrijf en al vlug bleek dat ik me er helemaal thuis voelde. Het sociale contact, de variatie aan taken, de flexibiliteit, het voordeel van mijn opleiding en ervaring, … Ik schoolde me bij in vastgoed, behaalde mijn BIV-nummer en sinds afgelopen zomer ben ik officieel medezaakvoerder.”

“De inspirerende verhalen van andere jonge ondernemers motiveren me om het ook zo goed te doen.”

Elke job is een leerschool
“Ik ben nu dichter bij de persoon die ik uiteindelijk wil worden. Hard werken schrikt me niet af. Als werknemer had ik vroeger veel op mijn bord, maar dan voor de zaak van iemand anders. Nu als ondernemer ben ik enorm gemotiveerd. De uitspraak van Michelle Obama inspireert me daarbij: ‘Succes gaat niet om hoeveel geld je verdient, maar om het verschil dat je maakt in het leven van mensen.’ Ik wil een inspirerende bedrijfsleider zijn, een loyale coach van mijn team én een resultaatgerichte manager. Mijn klanten gelukkig zien, dat is altijd het doel en dat motiveert me ook. Op onze klantentevredenheidsscore van 9,3 ben ik dus erg trots!”

Groepsgevoel bij ERA en Jong Voka 
“Het gevoel toch een deel van een geheel te zijn, is wel aangenaam. Zowel door ERA als Jong Voka voel ik me geruggensteund en begrepen. Bij ERA vind ik internationale vibes en teamgevoel. En bij Jong Voka vind ik meer connectie met leeftijdsgenoten. We staan in dezelfde wereld en inspireren elkaar. Heel fijn voelt dat.”

Babysteps
Hoe Lisa naar de toekomst kijkt? Voorzichtig optimistisch. “Het is niet mijn bedoeling om vijf kantoren te openen of zo. Ik zie eerder een gestage evolutie voor me. Nu voel ik me soms nog een groentje als ondernemer. Faalangst speelt me wel parten. Daar wil ik in groeien: meer leiderschaps- capaciteiten ontwikkelen, meer zelfvertrouwen krijgen, … En dat met een immokantoor met een stevige reputatie, een leuke sfeer en veel terugkerende klanten. Een stiekeme droom is ook om mijn passie voor design en interieur te betrekken in mijn job. Dat zou het helemaal áf maken.”

Meer info
ERA Maximmo: www.era.be/nl/era-maximmo

Onze Bryo-trajecten: www.voka.be/limburg/starterswerking

Geef een antwoord